Thursday, November 3, 2011

"Alien"





Tema 'alien' atau makhluk asing menjadi popular sama ada dalam filem-filem mahupun fiksyen.Kini gelombang media The Elite semakin memutarkan idea kiamat atau kemusnahan Bumi.Apakah kaitannya dengan isu 'alien'?Adakah tiba seorang penyelamat yang dinanti-nantikan itu?

Ini adalah Jigsclue #12 di bawah codename 'Alien'


'Dengar' baik-baik.






-M.O






Pada Julai 1947,seorang petani di sebuah ladang di Roswell telah mendengar satu dentuman misteri betul-betul dibelakang rumahnya.Petani bergegas membuka pintu.

Malam itu hujan renyai-renyai.

Petani itu keluar dan berjalan perlahan-lahan.Dia memandang ke hadapan.Alangkah terkejutnya dia apabila melihat satu bangkai pesawat aneh yang besar dihadapannya.

Ketika dia mahu mara lebih jauh lagi,tiba-tiba bahunya dipegang orang.Petani itu menoleh,anehnya...seorang lelaki berpakaian seperti seorang pegawai tentera kini berada dihadapannya.

"Balik ke rumah awak.Lupakan hal ini.Kawasan ini sudah diwartakan kawasan larangan sekarang.Ingat,jangan ceritakan pada sesiapa"

Petani itu melihat keadaan sekeliling.Alangkah terperanjatnya dia apabila melihat kawasan itu sudah dibanjiri konvoi-konvoi tentera.Petani itu pun berjalan pulang ke rumahnya,meninggalkan seribu tanda tanya.Tiba-tiba dia terlihat satu objek aneh yang agak bersinar di atas tanah.Dia pun mengambilnya.

Objek itu adalah kepingan logam yang ringan.Namun di atas permukaannya terdapat corak-corak aneh.Seperti plan satu bandar besar.Bangunan-bangunan dan jalan-jalan yang berselirat.

Pada tahun 1948,transistor dicipta.







"Alien"










Malam itu
langit cerah dihiasi bintang
Truman mengeluh perlahan
di manakah Pleiades
di manakah gugusan Reticuluum
dia mencongak bintang
di dada jendela
segalanya reverse engineering

Skull & Bones pada singgahsana Hitler
bagaikan rahmat pada Mr. President
Einstein dan Neumann ingin tahu
adakah Tesla kehabisan idea?

Dana dan modal bukanlah alasan
jika mahu memilikinya
apa jua mahunya Aleister Crowley
bukankah Rockefeller dan Rothschild sedia membantu?

Di Roswell
para petani tunduk membisu
soldadu ada di mana-mana
sedangkan kebenaran jauh
berada di seberang sana

bukankah dari cebisan Sky-Station itu
mereka membina
Silicon Valley?



Namanya ialah Benda Terbang Yang Tidak Dikenali.Bahasa Inggerisnya Unidentified Flying Object atau ringkasnya UFO.Bila bercakap tentang UFO,tidak boleh tidak perkataan 'alien' atau makhluk asing pasti dikaitkan sama.Soalannya sekarang,siapakah sebenarnya 'alien' itu?

Adakah 'alien' ini benar-benar datang dari planet lain,galaksi yang lain?Mengapa mereka digambarkan lebih bijak dari manusia dan memiliki teknologi yang amat hebat?Benda-benda aneh yang terbang di langit kerapkali menjadi perhatian manusia.Pada zaman moden cerita tentang UFO ini bermula dengan kisah seorang usahawan Amerika, Kenneth Arnold.Pada 24 Jun 1947 ketika memandu pesawat peribadinya berdekatan Gunung Rainier, Washington,dia telah ternampak sembilan objek terbang bersinar melintasi Gunung Rainier menuju Gunung Adams dengan "kecepatan yang luar biasa". Dia bercerita kepada seorang wartawan akhbar bahawa benda itu bergerak dengan kecepatan 1600km/jam.Arnold kemudiannya mengatakan bahawa mereka "terbang seperti piring jika dilemparkan melintasi air" dan dia juga mengatakan bahawa mereka "pipih seperti pai", "berbentuk seperti piring", dan "berbentuk seperti bulan sabit, lonjong di depan dan cembung di belakang, ... mereka kelihatan seperti cakera pipih yang besar" (namun kemudian digambarkan berbentuk seperti sabit). Laporan Arnold tersebut membuat masyarakat dan media masa tertarik perhatian sehingga munculah istilah 'Piring Terbang' (flying saucer).Pada Julai tahun yang sama,terjadilah Peristiwa Roswell yang terkenal itu menjadikan UFO lebih fenomena.



Sebenarnya situasi sebegini sudah muncul jauh sebelum tahun 1947 seperti kejadian di Nuremberg pada 14 April 1561.Ketika itu penduduk melihat langit dipenuhi cakera-cakera bercahaya.Beberapa anekdot lain juga melaporkan hal yang sama.Tetapi di sini bukanlah hendak menghuraikan berkenaan UFO.Ini tidak penting.Di sini kita ingin tahu siapakah di sebalik UFO iaitu apa yang dinamakan sebagai 'alien' tadi.

'Alien' dan 'UFO' popular amnya selepas peristiwa Kenneth Arnold dan Roswell.Kedua-duanya berlaku pada tahun 1947.Peliknya,selepas peristiwa itu beratus-ratus laporan tentang penyaksian UFO telah diterima di seluruh Amerika.Kemudian pihak media,penulis buku,filem dan pelbagai lagi medium mula menggembar-gemburkan kehadiran makhluk asing.Kemudian kes UFO dan makhluk asing menjadi tema yang popular dalam Teori Konspirasi.Antara yang popular ialah siri televisyen X-File.Di dalam siri ini,Kerajaan Amerika digambarkan mempunyai hubungan sulit dengan makhluk luar bumi dan kerap menutup penglibatan mereka dengan fenomena UFO.

Benarkah terdapat makhluk luar bumi?

Kami akan beritahu anda sebentar lagi siapakah sebenarnya makhluk pintar dan cerdas ini,sebagaiman yang ingin 'shadow government' mahukan kita semua mempercayainya.

Sebelum itu mari kita bermain dengan 'jigsaw puzzle' kita.

Terdapat ciri-ciri khas bagi semua 'alien' yang didapati dari saksi-saksi yang pernah menjadi mangsa penculikan ataupun sekadar terlihat sahaja.Mereka telah melukiskan lambang-lambang yang dipakai oleh 'alien' ini.Mereka juga telah melukiskan gambaran fizikal makhluk asing tersebut.Mari kita analisis penemuan mereka.




Lambang di sebelah kiri adalah lambang burung berkepala dua,sedang menggenggam sebiji bola.Di sebelah kanannya ialah seekor ular.Di sebelah bawah kanan ialah satu segitiga dan ular,disebelahnya pula ialah seekor burung (helang?).Disebelah bawahnya ialah satu segitiga di dalam bentuk bujur.

Ini pula adalah lambang satu 'puak' makhluk asing iaitu Reptilian.Lihat segitiga dan ular.




Buat pengetahuan anda,mengikut kajian para pengkaji UFO dan makhluk asing,terdapat beberapa puak makhluk asing yang biasanya dikategorikan berdasarkan rupa,bahasa dan lambang pada pakaian.Ada di antaranya telah mengalami proses hibrid.Antara nama-nama kelompok makhluk asing yang biasa adalah seperti Sirian,Reptilian,Pleiadian,Orion dan sudah pasti,Grey.









Dua kelompok yang popular ialah Grey dan Reptilian.Grey (atau Zeta Reticuli) senang dikenali dengan trademark wajahnya yang berbentuk bujur,berkepala besar dan matanya yang unik.



Wajah Grey seringkali muncul dalam filem,buku,majalah dan menjadi logo komersil (AlienWorkShop misalnya).Reptilian pula lebih kepada campuran haiwan-haiwan bersifat reptilia seperti biawak,ular dan cicak.Kadangkala mereka digelar 'Serpent Tribe' atau 'The Lizard Race'.










*Grey




*Reptilian



SETAKAT INI ANDA SUDAH KENAL SIAPAKAH SEBENARNYA 'ALIEN' INI?



Antara fenomena yang dikaitkan dengan 'alien' ialah kejadian kehilangan organ-organ haiwan.Anehnya kejadian ini juga banyak terjadi di Amerika.Haiwan-haiwan ini ditemui mati dengan kehilangan organ dalaman dan ada yang tanpa kepala.Namun yang anehnya,tiada kesan-kesan darah ditemui.

Lihat gambar makhluk asing atau 'alien' di bawah ini.Wajahnya sungguh hodoh.Fizikalnya buruk dan seperti haiwan dari spesis dinosor.Perhatikan betul-betul dan cuba kaitkan semua misteri ini.Tentang kerajaan Amerika,kejadian UFO,rupa 'alien' yang hodoh,cicak,ular,segitiga dan teknologi canggih.




ANDA SUDAH SIAP MENCANTUM PUZZLES ANDA?




Kami tidak mahu berceloteh panjang lagi.Kepada yang masih terkial-kial mencantum,biar kami beritahu sahaja.Berdasarkan beribu-ribu laporan UFO,fail-fail saksi penculikan,pengkaji dan survivor projek/program rahsia Amerika.Juga catatan Jan Van Helsing,Philip J. Corso,dan lain-lain.Juga tidak dilupakan pandangan bijak dari ilmuan konspirasi Islam,Muhammad Isa Dawud,teori unik dari Val Valerian dengan Krill Files,MJ12 dan Matrix...

bahawa...

Tidak diragukan lagi bahawa semua 'alien' yang digembar-gemburkan oleh media terutamanya dari Amerika itu adalah satu propaganda.

Propaganda.

Propaganda yang menjenamakan semula makhluk-makhluk JIN & SYAITAN kepada makhluk pintar dan cerdas dari luar angkasa.JIka di alam Melayu kita dimomokkan dengan rupa jin yang hodoh dan menggerutu dalam kisah-kisah rasukan dan gangguan jin.Di Amerika tiada bezanya,modus operandinya sama.Cuma yang membezakan dan mengelirukan ialah istilah-istilah saintifik yang digunakan.Hallucination,abduction,space travel,implant,mutilation dan pelbagai lagi adalah angkara makhluk yang sama.Makhluk yang juga banyak menculik dan menghilangkan kanak-kanak di dalam pengalaman orang-orang Melayu.Bezanya di Amerika,terdapat campur tangan manusia.

Apa kaitan kerajaan Amerika dengan semua ini?

Kerajaan Amerika,yang semua kita ketahui dikuasai oleh tangan-tangan tersembunyi,atau kita panggil The Hidden Hand,Illuminati,Freemason,konspirasi Yahudi atau apa sahaja adalah mengadakan kerjasama sulit dengan propaganda ini.Pertukarannya adalah teknologi.

Jin adalah makhluk mukallaf.Maksudnya mereka juga dipertanggungjawabkan kehidupan di dunia.Mereka juga mendapat balasan syurga dan neraka.Sebab itu ada Jin Islam dan Jin Kafir.Jika sudah kategori mukallaf seperti manusia,maka pada masa yang sama,mereka juga memiliki fikiran untuk berkembang maju seperti manusia.Jadi siapakah perantara antara makhluk Jin dan manusia dalam konspirasi yang dasyat ini?

Dajjal dan para penyembah Iblis.

Dajjal adalah manusia pintar yang termasuk antara makhluk yang ditangguhkan ajalnya,sebab itu tiada seorang nabi pun diutuskan melainkan dia akan mengingatkan kaumnya akan bahaya fitnah Dajjal.Dajjal juga mempunyai teknologinya sendiri hasil pembelajarannya yang lama,disamping itu dia tahu kewujudan para jin ini yang hidup lebih dahulu dan lama dari manusia.

Untuk balasannya Kerajaan Amerika atau 'shadow government' perlu melakukan tugas khas.Apakah tugas itu?Tugas itu adalah kerja-kerja mempromosikan 'alien' sebagai makhluk luar angkasa yang pintar dan cerdas.Untuk apa?

Pertamanya adalah untuk menimbulkan panik dan ketakutan awam.

Keduanya untuk propaganda susulan.Iaitu 'upgrade' imej 'alien' kepada para dewa atau Tuhan yang kononnya pernah singgah dan menguasai Bumi.Kini para dewa ini akan kembali dan kita mesti meraikannya (ingat kemunculan Dajjal?).Istilah popular yang sering digunakan ialah Annunaki (Annunaki adalah salah satu dewa Sumeria)

Ketiganya untuk membiasakan manusia dan menjadikan para jin dan syaitan ini idola atau penyelamat bagi manusia.Para jin yang asalnya hodoh ini rupa-rupanya adalah makhluk pintar yang memiliki teknologi canggih seperti UFO kononnya.

Dari premis di atas,para Elit telah mengeksploitasikannya sebagai salah satu cara mengelirukan fikiran awam.Contohnya kewujudan pergerakan Raelian yang menyembah 'alien' ini.Mereka juga memiliki kitab suci sendiri iaitu Urantia Book yang ditulis oleh nabi makhluk asing itu.Para cendekiawan juga diupah untuk menulis tentang Annunaki atau 'ancient astronauts' yang kononnya merupakan para dewa-dewi sembahan manusia pada masa dahulu yang 'hilang' kini kembali untuk menguasai bumi.


Kita akan tahu siapakah dalang disebalik semua ini apabila mengkaji dengan lebih jauh.Lambang burung berkepala dua itu adalah lambang khas pertubuhan Dajjal.Freemason adalah organisasi yang biasa menggunakan lambang ini.Begitu juga lambang helang.Lambang helang pada mohor Amerika adalah helang yang sama pada logo Nazi.Salah satu bacaan yang agak baik ialah The Nazi Hydra In America.

Ular adalah lambang kultus-kultus penyembah Iblis.Segitiga adalah lambang khas kultus sihir dan juga materialis.Semua puak 'alien' menggunakan kombinasi lambang-lambang ini.Anehkan?Mereka dari 'tuan' yang sama.

Cuba lihat salah satu tulisan 'alien' yang sempat direkodkan.






Sesiapa yang sudah biasa dengan kod rahsia atau bidang kriptografi pasti sudah dapat mengecam jenis tulisan ini.Ini adalah kod yang biasa digunakan oleh para Mason sehingga dilabel sebagai Mason Code.Sudah terang lagi bersuluh.

Seperkara lagi,teori yang mengatakan mereka adalah tentera-tentera Dajjal dari golongan manusia yang diculik terutama di Segitiga Bermuda juga boleh difikirkan (Muhammad Isa Daud).Pakaian dan sarung kulit boleh dicipta dengan mudah seperti yang ditonton dalam filem-filem Holywood.

Sebagai tambahan,ular adalah salah satu jelmaan yang paling kerap dan paling mudah bagi jin.Maksudnya jin mudah untuk muncul dalam dimensi manusia dalam bentuk ular.Cicak pula adalah lambang pengkhianat.Teliti kisah Nabi bersembunyi di dalam gua dari kejaran kaum musyrik.Dan apa rahsia sabda nabi yang mensunatkan bunuh cicak?

Riwayat dari Ummu Syarik:"Sesungguhnya nabi
s.a.w menyuruhnya membunuh cicak"

Riwayat dari Amir Bin Saad dari ayahnya:
"Sesungguhnya nabi s.a.w menyuruh membunuh cicak dan menamakannya sebagai Fuwaisiqah"

Riwayat dari Abi Hurairah dari nabi s.a.w:
"sesiapa yang membunuh cicak dengan sekali pukulan dituliskan baginya 100 kebajikan,dan
membunuhnya dengan 2 kali pukulan dituliskan baginya kebajikan kurang dari yang pertama,dan membunuhnya dengan 3 pukulan,kebajikannya kurang dari yang kedua"

Ibnu Kathir meriwayatkan dalam kitabnya
"Al-Bidayah Wa Nihayah" bahawa nabi menyuruh
membunuh cicak kerana semasa nabi Ibrahim Alaihissalam dibakar semua binatang cuba utk memadamkan api,sedangkan cicak menghembus utk memarakkan lagi api.


"The Lizard Race"


JIka anda memahami semua maksud ini,anda akan tidak lagi hairan dengan aksi-aksi mereka seterusnya.
















FIKIRKAN SEMULA


14 comments:

  1. semua ni kt area 51 kn?? mereka mnampakkan tmpt ini seperti dirahsiakan....padahal ini adalah rekaan mereka agar kita percaya..........dan lpas tu muncullah hero penyelamat....haha taktik yg sama....

    ReplyDelete
  2. wait..anda masih tidak menjelaskan tentang kehilangan organ-organ haiwan@ binatang tersebut? adakah organ tersebut dijadikan untuk pemujaan atau bahan eksperimen?

    ReplyDelete
  3. rasanya tak perlu di terangkan tentang kehilangan organ tu..paling kuat pun kompom kene buang derr..

    ada sesape pernah ikuti edisi FOODINC at youtube??menarik beb...mereka cipta makanan lalui jagung jek...hebat beb..siap leh kontrol lembu tu makan pe..

    mistisfile...aq start ikuti awal tahun lepas....masih bnyk lagi artikel konspirasi MUSUH ORG ISLAM..yg belum sempat aq terokai n fahami...insyaallah...satu hari nanti pasti akannya bangkit hukum2 allah..INSYAALLAH..ALLAH HU AKHBAR...

    lambat@cepat@kesabaran@taqwa je yg mampu menimbulkannya...insyaallah..

    ReplyDelete
  4. I dont think so., realistic utk membuang bangkai tp bukan organ..

    ReplyDelete
  5. nak buka mistis files x boleh...nak tambah pengetahuan ni...kenapa perlu disekat untuk menimba ilmu...tidakkah ilmu untuk di kongsi sesama muslim...kita juga yang kehadapan nanti...

    ReplyDelete
  6. kembalikanlah format blog bersekutu yg lama. Ia lebih meriah dan menarik

    ReplyDelete
  7. I think blog ni lebih senang dibaca..kemas dan x menyakitkan mata..:-)

    ReplyDelete
  8. "Seperti plan satu bandar besar.Bangunan-bangunan dan jalan-jalan yang berselirat."

    ayat tu merujuk kepada papan litar elektronikkan..?? pertukaran teknologi.

    -staff

    ReplyDelete
  9. sy penah belajar tulisan kod2 yang hampir menyamai kod2 alien tersebut. masa tu sy masih di bangku sekolah rendah. dan cikgu yang jar tu kate .. 'ini adalah kod2 orang bulan''.

    Sy cuba terjemahkan dan tapi tak dpt maksudnya.. tapi jika diteliti mgkn ada yang tersirat.. contohnya perkataan pertama tu lebih mirip seperti "THE .... .. ....."..

    hmm sama2 la kita cari..

    ReplyDelete
  10. jangan jadi bengap dengan membunuh cicak kerana ini menunjukkan ilmu baru sejengkal"memahami syariaat tanpa hakikat".
    melayu sejati hendakkkan kepada kebenaran tanpa membuta tuli bersandarkan kepada sesuatu....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum jigsclue blogger yang saya kasihi... saya merupakan pengikut setia blog anda dan cik srikandi di blog alter terahsia bangsa melayu walau saya tidak mengenali anda berdua... saya kagum dengan semangat dan usaha anda untuk membenarkan dan menegakkan kebenaran Islam di samping menelanjangkan penipuan2 yang dirancang oleh iblis dan kaum2 pengikut dajjal alaihilaknatullah kepada pengikut2 setia blog dan masyarakat islam umumnya... tetapi saya tidak dapat lagi mengikuti blog yang di tulis oleh cik srikandi lagi kerana katanya tidak dijemput untuk membaca... saya harap anda juga tidak manghalang saya untuk terus mengikuti anda dari semasa ke semasa.. saya perlukan ilmu yang belum pernah saya dapati sebelum ini untuk saya ceritakan pada anak-anak didik saya nanti kerana tugas saya bukan saja membaca blog ini, tetapi mendidik anak-anak bangsa melayu dan islam di sekolah saya...

    ReplyDelete
  12. harap boleh sampaikan salam saya dan mohon pada cik srikandi untuk turut sama menjemput saya membaca blog beliau...saya bukanlah seorang blogger tetapi seorang pembaca blog sahaja... saya rasa sedih yang amat kerana belum dapat menghabiskan pembacaan blog beliau... blog beliau sangat terkesan di hati saya yang sememangnya peminat dan pengkaji sejarah bangsa dunia... -cikgu dan guru silat melayu...

    ReplyDelete
  13. Tahukah anda bahawa alphabet Jawi adalah alphabet Melayu dan bukannya alphabet Arab.Apabila Alquran di turunkan dalam bahasa arab, alphabet itu telah digunakan mengikut bahasanya sepertimana yang kita gunakan alphabet A,B,C...untuk bahasa Melayu sekarang.Sebab itu alphabet yang sama(alif Lam, Lam Ha) di jumpai di Tamaddun Mayan dan Inca yang seringkali Melayu menyebut "Illahi".Banyak batu bersurat yang berusia beribu-ribu tahun dalam bahasa melayu Jawi telah dijumpai.Begitu juga dengan peninggalan peralatan masak di Lenggong"The Perak Man" dan kota-kota di Lembanh bujang, Kota Gelanggi , mersing dan banyak lagi di tananh Nusantara ini.Tahukah anda bahawasanya "Islam" tetap satu agama yang benar dan bukannya agama Arab.Melayu telah lama bertamaddun dan tak tergamak menanam anak perempuan hidup-hidup sepertimana yang dilakukan oleh orang Arab dizaman Jahilliyah.Budaya dan bahasa melambangkan bangsa.
    Kembali Melayulah saudara-saudaraku kerana Melayu tak mampu makan kurma setiap hari dan begitu juga Arab tak mampu makan sambal belacan.
    Bagi yang bangga sangat dengan budaya Arab, saya nak tanya di manakah tentera-tentera Arab yang hebat ketika datuk nenek moyang kita disembelih oleh tentera Jepun dan di jajah oleh tentera Inggeris?Bukankah yang memperjuangkan maruah bangsa tetap datuk nenek kita seperti Datok Bahaman, Mat Kilau dan sebagainya yang sanggup berkorban demi masa depan anak cucunya.
    Cuba lihat sebiji durian...
    Kulitnya adalah shariaat, perjalan ke isinya adalah tarikat(berbagai perjalanan mensucikan hati).Bila dah sampai ke isi, itulah hakikat(kebenaran)dan apabila merasai isinya barulah terasa zatNya, iaitu makrifat .Itulah yang diajar kepada Nabi allah Musa oleh Nabi Allah Hidhir.
    Jadi kalau kita masih lagi dikulit, janganlah membuat andaian dan bersandarkan kepada sesuatu.Sebab Melayu sejati hendakkan kebenaran, walaupun kebenaran amat menyakitkan.Sepertimana cerita Si Tanggang yang disumpah jadi batu, walaupun ketika itu ibunya berbangsa Sakai sebelum datangnya Arab.Maksudnya ialah Melayu telah lama Islam dan tahu akan kebenaran yang Surga adalah di bawah tapak kaki ibu.
    Salam

    ReplyDelete
  14. Saya teramat sedih dan berasa duka cita kerana tidak dapat membaca blog Cik Srikandi. Saya berharap Cik Srikandi boleh memberi sedikit ruang untuk saya membaca blog Cik Srikandi. Saya sangat merindukan tulisan dan nukilan Cik Srikandi. Saya benar-benar jatuh cinta dengan tulisan2 Cik Srikandi.

    ReplyDelete